Újabb játékfejlesztő került a csőd szélére

overkills the walking dead videojáték
Overkill's The Walking Dead
Vágólapra másolva!
Kisebb csoda kell ahhoz, hogy talpra álljon a svéd Starbreeze.
Vágólapra másolva!

A Telltale Games történelemmé válása után újabb váratlan és kellemetlen drámának lehet szemtanúja a gamer közösség: csődvédelmet kért a stockholmi bíróságon a svéd Starbreeze, miután óriási anyagi bukásnak bizonyult a november elején kiadott Overkill's The Walking Dead című játéka. Úgy tűnik, hogy a The Walking Dead licencre épülő játékokat fejlesztő cégek könnyen elhullanak manapság.

Overkill's The Walking Dead Forrás: Starbreeze

A bíróságra beadott papírok alapján a Starbreeze heteken belül kifut a pénzből, januártól kezdve nem lesz elég fedezete a kiadásainak a fedezésére. Leépítéseket egyelőre nem jelentett be a vállalat, azonban az alkalmazottak kifizetésén túl határozatlan ideig semmilyen tartozását sem fogja kiegyenlíteni. A vállalat ügyvezető igazgatóját menesztette a Starbreeze igazgatótanácsa, a jelenlegi terv pedig az, hogy megpróbálnak befektetőket felhajtani a visszafordíthatatlan csődállapot elérése előtt.

A csődvédelem a Starbreeze összes üzletágát érinti, azaz nem csak a játékfejlesztő, de többek közt a mások által fejlesztett játékok kiadásával foglalkozó részlege is bajban van.

A játékosok többsége valószínűleg a Payday játéksorozatról ismeri a Starbreeze-t, de például a The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay, a Syndicate (2012) és a Brothers: A Tale of Two Sons is a nevéhez fűződik.

A Starbreeze egyike azon fejlesztőknek, amelyek már nagyon régóta készítenek játékokat, több remek alkotást is letettek az asztalra,

de az anyagi siker mindig messze elkerülte őket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!