Az AMD elverte eladásokban az Intelt

amd ryzen cpu processzor am4
AMD Ryzen
Vágólapra másolva!
Rekordmennyiségű processzort vettek Mindfactory-től.
Vágólapra másolva!

Másfél éve folyamatosan javuló helyzetben van az AMD a processzorpiacon, hiszen a Ryzen termékei árban és teljesítményben is rendkívül kompetitívnek bizonyultak. A vállalat ráadásul megfogta az isten lábát az elmúlt hetekben, hiszen az Intel nem képes elég processzort gyártani, így mindegyik termékének az egek szökött az ára, jelenleg az AMD Ryzen egységek masszívan jobb ár-érték aránnyal rendelkeznek.

AMD Ryzen Forrás: AMD

A jelek szerint nagyon csöröghet a kassza az AMD-nél. Németország legnagyobb online hardverkereskedése nyilvánosságra hozta a novemberi processzoreladási statisztikáját, ami alapján a múlt hónapban 16 ezer AMD és 8 ezer Intel processzort vásároltak a cégtől.

Ez eladási rekordot jelent, soha ennyi processzort nem vettek egy hónap alatt az áruháztól.

A helyzetet kontextusba téve az Intel processzorok eladásai nem változtak érdemben az elmúlt egy évben, tavaly és idén novemberben is olyan 8 ezer fogyott belőlük. Ez meglepően jó hírnek tűnik az Intel számára, figyelembe véve a termékeinek rendkívül magas árait.

Viszont az AMD esetében drámai a vátozás, a tavaly novemberihez képest megduplázódott az eladott processzorainak a száma.

A MindFactory természetesen csak egyetlen bolt, így a forgalma nem feltétlenül reflektál az Intel vs. AMD párbaj globális állapotára. Ettől függetlenül biztosra vehető, hogy nem panaszkodhat az AMD.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!