Virtuálisan bejárható lesz a Titanic

2018.12.04. 18:06

Egy fiktív gyilkossági ügyet kell majd megoldaniuk a játékosoknak.

Gigantikus vállalkozásba fogott a Vintage Digital Revival amerikai játékfejlesztő cég, szeretné elkészíteni a Titanic minden eddiginél részletesebb és hitelesebb virtuális mását. A Titanic: Honor & Glory egyrészt egy videojáték lesz, amelyben a játékosoknak a hajó tragikusan végződött útja során meg kell oldaniuk egy fiktív gyilkossági ügyet, másrészt pedig a fejlesztőcég oktatási célra is szeretné használhatóvá tenni.

Titanic: Honor & GloryForrás: Vintage Digital Revival

A projekt játékrésze még rendkívül kezdeti stádiumban van, a fejlesztők eddig a hajó minél precízebb és részletgazdagabb modellezésére fordították az erőforrásaikat. Az ígéreteket szerint a hajó 2200 utasából 200 név szerint lesz benne a játékban, E.J. Smith kapitánnyal és Violet Jessop nővérrel pedig valamiféle dialógusokat is terveznek.

A nővér arról híres, hogy nem csak a Titanic, de a Britannic nevű testvérhajójának az elsüllyedését is túlélte.

Egyelőre nem világos, hogy mikor válhat elérhetővé a játék végleges változata, azonban a komolyabb számítógépekkel rendelkezők már letölthetnek belőle egy ingyenes demót, ez klasszikus és VR-headsetes változatban is elérhető. Ebben jó néhány már elkészült helyszín bejárható, és nyilvánvaló belőle, hogy a fejlesztők nagyon komolyan veszik a projektet.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!