Családbaráttá alakítják a blogszolgáltatást.

Az elmúlt években elég keveset lehetett hallani a Tumblr blogszolgáltatásról, hiszen a Yahoo nem igazán kezdett vele semmit, a csődje után pedig az Oath-hoz kerülve sem változott a helyzet. A napokban a Tumblr azzal került a hírekbe, hogy az Apple törölte a mobilos alkalmazását az App Store-ból, mivel pedofil tartalmak voltak elérhetőek a szolgáltatásban.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Golubovy

A botrányra válaszul az aktív pornómegosztó közösséggel rendelkező Tumblr bejelentette, hogy december 17-től kezdve szinte semmilyen felnőtt, pontosabban nem családbarát tartalmat sem tűr majd meg a szolgáltatásban. A kivételek közé tartoznak például a meztelenséget mutató művészeti alkotások és illusztrációk, de a szoptató anyákról és a csecsemőkről készült képek is elfogadottak. Emellett az új szabályzat explicit módon az erotikus történeteket sem tiltja.

A jelenleg létező erotikus blogok bejegyzései december 17-én visszaállíthatatlanul priváttá válnak, és továbbosztásukra sem lesz lehetőség. A kérdéses naptól automatizált rendszerek próbálják majd törölni az újonnan megosztani kívánt felnőtt tartalmakat. A tiltott tartalmak sikeres megosztásáért szankciók járhatnak, például a blog törlése.

A Tumblr szerint éppen elég hely van az interneten, ahol megoszthatóak a felnőtt tartalmak, a szolgáltatást pornó böngészésére vagy terjesztésére használók könnyedén találhatnak alternatív platformokat maguknak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!