Álcázott Chrome lesz a Microsoft Edge

microsoft edge android ios windows 10
Android és iOS rendszereken is elérhető lesz a Microsoft Edge
Vágólapra másolva!
Régebbi Windowsokra és macOS-re is megjelenik majd.
Vágólapra másolva!

Pár nappal ezelőtt nagy érdeklődést keltett a pletyka, miszerint a Microsoft gyakorlatilag rebootolni kívánja a mostanra nyugodtan megbukottnak tekinthető Microsoft Edge böngészőt. Nem kellett sokat várni a megerősítésre, a vállalat csütörtök este bejelentette, hogy az elkövetkező egy évben tényleg kidobja belőle a saját EdgeHTML renderelőmotorját, és átállítja a böngészőt a Google Chrome által használt technológiára.

Microsoft Edge Forrás: Microsoft

Ezt azt jelenti, hogy a Microsoft Edge gyakorlatilag egy eltérő grafikus felülettel rendelkező Google Chrome-má fog válni, bár az nem világos, hogy a rivális szoftverhez készült bővítmények telepíthetőek lesznek-e hozzá. Mindenképp lenne benne ráció, bár nem vagyunk meggyőződve arról, hogy a Google lelkesedne az ötletért.

További érdekesség, hogy az elkövetkező egy év során megújuló Microsoft Edge a háttértechnológia lecserélése után nem csak Windows 10-re lesz elérhető, de Windows 7, Windows 8.1, továbbá macOS rendszereken is fut majd.

A Windows 7 támogatása meglepő, hiszen az operációs rendszer terméktámogatása 2020. január 14-én meg fog szűnni, onnantól kezdve az otthoni felhasználók nem kapnak többé biztonsági javításokat hozzá. Nem úgy tűnik, mintha megérné erőforrásokat pazarolni arra, hogy működőképes legyen rajta az Edge.

Az újratervezett Microsoft Edge első nyilvánosan tesztelhető változata valamikor a jövő év elején válik majd elérhetővé.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!