Ínyenceknek szánt újítást kapott a Google Térkép

Friends Enjoying A Meal friends togetherness bonding talking socialising social gathering hanging out gathering celebration occasion after work weekend activity evening dinner dining starter meal fine dining restaurant eating food and drink alcoholic drin
Group of friends are enjoying a meal together. They are talking and laughing while eating their starters and drinking champagne.
Vágólapra másolva!
Megtekinthetőek például a környéken újonnan nyílt éttermek.
Vágólapra másolva!

Potenciálisan sokak számára érdekes bejelentéssel indította a hetet a Google Térkép csapata, Androidon 130-nál is több, míg Apple iOS-en bő negyven országban aktiválta a mobilappjának „Neked" funkcióját. Az újdonság az alkalmazás alsó navigációs sávjának a jobb széléről érhető el.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Graham Oliver

A Neked célja, hogy személyre szabottan megkönnyítse a mobilozók közelében lévő, potenciálisan érdekes helyek felfedezését, elsősorban vendéglátó helyekről van szó. A Neked fület megnyitva a mobilozók beállíthatják a figyelni kívánt területet, majd információkat kapnak például az újonnan megnyílt éttermekről, de éppenséggel a múltban meglátogatott éttermek alapján már jó ideje meglévőket is a figyelmükbe ajánlhat az alkalmazás.

A Google kiemelte, hogy a felhasználók több figyelt területet is beállíthatnak, így ha például elutaznak valahova, akkor már jóval az indulás előtt megkezdhetik a kiválasztott hely kulináris felfedezését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!