Kiszivárgott a GeForce RTX 2060

nvidia geforce rtx 2060 videokártya
Körülbelül így nézhet majd ki a Gigabyte egyik gyárilag túlhajtott GeForce RTX 2060 kártyája
Vágólapra másolva!
A neve alapján képes lesz a valós idejű sugárkövetésre.
Vágólapra másolva!

A VideoCardz jóvoltából megérkeztek az első információk az NVIDIA következő generációs, középkategóriás grafikus kártyájáról. A GeForce GTX 1060-at leváltó GeForce RTX 2060 a következő hetekben válhat hivatalossá, korábbi információk alapján az sem kizárt, hogy a januári Consumer Electronics Show-n hullhat le róla a lepel. Ha minden igaz, akkor a laptopokba szánt GeForce RTX chipek is a tiszteletüket teszik majd a CES-en.

Körülbelül így nézhet majd ki a Gigabyte egyik gyárilag túlhajtott GeForce RTX 2060 kártyája Forrás: VideoCardz

Az első fontos és friss információt maga a név jelenti: az informátorok most már biztosak benne, hogy RTX 2060 lesz az új videokártya neve. Ez azért fontos, hogy mert az RTX jelzést kizárólag a valós idejű sugárkövetésre (ray tracingre) képes videokártyák esetében kívánja alkalmazni az NVIDIA.

Kiváló kérdés, hogy a sugárkövetés terén milyen teljesítményt lesz képes felmutatni a kártya, mikor már az RTX 2070 is erősen küzd a technológiával.

Az értesülések alapján a GeForce RTX 2060 ettől függetlenül és általánosságban véve elég komoly teljesítményre lesz képes, a TU106 jelzésű grafikus processzorában 1920 darab CUDA magot hagyott aktívan az NVIDIA, ráadásul 6 GB GDDR6 memória csatlakozik a chiphez. Állítólag a referencia kártyákon egy hattűs tápcsatlakozó kap majd helyet, de egyes gyárilag túlhajtott modelleket nyolctűs csatlakozót láthatnak el a gyártóik, nehogy teljes terhelés és erős túlhajtás esetén kifogyjanak a szuszból.

Mindez azt jelenti, hogy az új kártya körülbelül a GTX 1070 teljesítményét hozhatja a játékokban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!