Átverhető az androidos mobilok arcfelismerője

Vágólapra másolva!
A művelethez elég egy 3D-nyomtatott fej - az Apple Face ID rendszerét viszont azzal sem lehet becsapni.
Vágólapra másolva!

Jelszó? PIN? Minta? Ujjlenyomat? Manapság az arcfelismerés számít trendi és gyors megoldásnak, és egyre többen választják előszeretettel ezt a zárolási módszert az okostelefonjukon.

A Forbes úgy döntött, leteszteli, hogy mennyire biztonságos a népszerű mobilok arcfelismerő rendszere. A művelethez egy 3D-nyomtatott fejet használtak. Ez három nap alatt készült el, és több mint 370 dollárba került. A teszthez egy Samsung Galaxy S9-et, egy Galaxy Note 9-et, egy LG G7 ThinQ-t, egy OnePlus 6-ot és egy iPhone X-t használtak.

Miután a valódi ember arcával beállították a készülékeket, a hamisítvánnyal próbálták azokat feloldani.

Forrás: Cult of Mac

Az androidos modelleket alapvetően könnyedén feloldották a 3D-nyomtatott fejjel. Az LG és a Samsung készülékeknél kísérletezni kellett a szögekkel és a fényekkel, de végül sikerrel jártak. Persze a Samsung készülékek íriszszkennerét így nem lehet átverni.

Míg a OnePlus 6 gondolkodás nélkül, azonnal feloldott, addig az iPhone X jól állta a strapát. A Face ID rendszert még egy 3D-nyomtatott fejjel sem lehetett átverni. Negatívum persze, hogy az Apple készülékén nincs ujjlenyomat-olvasó.

Természetesen az arcfelismerőt emiatt még nem kell hanyagolni az androidos eszközökön, elvégre ha valaki ekkora energiát és ennyi pénzt öl egy készülék feloldásába, akkor a tulajdonosnak valószínűleg komolyabb gondjai is akadnak, mint a mobilja.