Csillámködöt és bűzszagot loptak a tolvajok

mark rober youtube
Mindent beterített a csomag kinyitásakor a csillámpor
Vágólapra másolva!
És még le is videózta őket a mérnök youtuber csali küldeménye.
Vágólapra másolva!

Hazánktól eltérően az Egyesült Államokban egyáltalán nem szokatlan, hogy a postával vagy futárszolgálattal kiküldött, fizetést nem igénylő küldeményeket a futár egyszerűen ledobja a címzett házának az ajtaja elé, ha nincs otthon senki, aki átvegye. Az efféle dobozok sejthetően gyakran eltűnnek, mire hazaérnek a tulajdonosaik.

Mindent beterített a csomag kinyitásakor a csillámpor Forrás: Mark Rober / YouTube

Így járt pár hónapja a korábban a NASA mérnökeként is dolgozott Mark Rober. Ami a lopásnál is dühítőbb, hogy hiába volt biztonsági kamerás felvétele a tolvajról és magáról a bűnesetről, a rendőrség nem volt hajlandó erőforrásokat áldozni a piti lopási ügy felgöngyölítésére.

Öröm az ürömben, hogy Robernek remek ihletett adott az incidens: az egyik ismerőse segítségével részben bosszúból készített egy csali csomagot a tolvajok megleckéztetésére. A csomagba egy műanyag váz, vezérlőelektronika, négy mobilnetes kapcsolattal rendelkező okostelefon, egy csillámszóró mechanika, továbbá egy bűzsprayt kifújató motor került.

Az elkészülte után a csomagot Rober több ízben kirakta a tornácára, később pedig kölcsönadta az egyik olyan ismerősének, akinek szintén lopták már el a küldeményeit.

A csali csomag ellopásakor Rober automatikusan értesítést kapott, ráadásul GPS segítségével valós időben követni tudta a földrajzi helyzetét. A tolvajok öröme addig tartott, amíg ki nem bontották a dobozt: a fedelének a leszedése után a küldemény mindent beterített csillámporral, plusz elkezdte kiereszteni a dögletes szagú bűzspray tartalmát.

Eközben akcióba léptek a csomagba épített telefonok is, videón rögzítették a tolvaj reakcióját.

A sprayt nem csak a tolvajok bosszantására építette be a mérnök a csomagba, hanem mert szerette volna visszaszerezni és újrahasznosítani a tolvajcsalogató találmányát. Bejött a számítása, a bűz és a sokk hatására a tolvajok még azelőtt megszabadultak a csomagtól, hogy felfedezték volna a benne lévő egyéb holmikat, például a használt piacon nem csak könnyen, ráadásul szép profittal eladható okostelefonokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!