Van, ahol a magas árak miatt nem megy az Apple-nek

Vágólapra másolva!
Egy jelentés szerint azért vallott kudarcot Indiában az Apple, mert túl drágák az okotelefonjai.
Vágólapra másolva!

Mostanra gyakorlatilag minden szakértő úgy véli, hogy az Apple iPhone-eladásai lejtőre kerültek. A The Wall Street Journal legutóbbi jelentése pedig kifejezetten az indiai piaccal foglalkozott, ahol az Apple kudarcot vallott.

2018-ban 40 millió olyan ember vett Indiában okostelefont, akinek még nem volt ilyen eszköze. A cégek számára ez nagy lehetőség, de a vásárolt készülékek 95 százaléka olcsóbb volt, mint 500 dollár. Vagyis az Apple-nek elég kevés lehetséges ügyfél jut.

Forrás: Engadget

Az Apple az elmúlt években kizárólag kis számú, de egyre drágább prémium terméket dobott piacra. A legtöbb országban bevált a stratégia, de a fejlődő régiókban nem.

Az Apple továbbra is élményként szeretné eladni a termékeit, ehhez pedig fizikai boltokat is használ. Az indiai törvények miatt a helyi boltnyitásokkal nagy problémákba ütközött, de az indiai felhasználók sem kapkodnak a drága iPhone-okért.

A 2018-as pénzügyi éve során az Apple állítólag 1,8 milliárd dolláros árbevételt szerzett, ami a fele a kitűzött célértéknek.