Hajtépő reklámtrükkel számolna le a Chrome

google chrome
Sundar Pichai
Vágólapra másolva!
Megakadályozná a böngészési előzmények manipulációját.
Vágólapra másolva!

Önös érdekéből a Google lassan egy éve hadjáratot indított az internetezőket bosszantó reklámok ellen, megpróbálja automatikusan letiltani az olyan hirdetéseket a Chrome-ban, amelyek teljes értékű reklámblokkoló használatára sarkallhatják a netezőket. A mobilos Chrome persze nem bővíthető kiegészítőkkel, így abban elsősorban kényelmi okból fontos a rossz felhasználói élményt adó hirdetések blokkolása. Emellett nyilván nem szeretné a vállalat, ha olyan mobilos böngészőre váltanának a felhasználók, amelyben elérhető a reklámblokkolás.

Forrás: AFP/Kimihiro Hoshino

A hírek szerint most újabb mindenkit dühítő reklámtípusra kíván lecsapni a Chrome: ezúttal az olyan hirdetéseket szeretné száműzni, amelyek manipulálják a böngészi előzményeket. Arról van szó, mikor a felhasználó megpróbál visszalépni az előzőleg megtekintett weboldalra, de

a vissza gombra koppintáskor egy reklámot kap helyette.

Ezek a hirdetések már legalább két éve a Google illetékeseinek a látókörében vannak, azonban egyelőre nem világos, hogy Chrome mikortól kezdve lehetetlenítheti el a működésüket, a cég egyelőre csak teszteli a kiiktatásuk lehetséges módszereit.

Az óvatosság oka, hogy a rossz implementáció nem várt következményekkel járhatna, üzemzavart okozhatna egyes webhelyeken.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!