Képeken a Microsoft elkaszált alapmobilja

microsoft nokia rm-1182
Így nézett ki a Microsoft soha meg nem jelent alapmobilja
Vágólapra másolva!
A Windows 10 Mobile inspirálta a kezelőfelületét.
Vágólapra másolva!

A Nokia mobilos divíziójának felvásárlása után a Microsoft megkezdte a részleg által tervezett mobilok átmárkázását, így egy idő után a Nokia Lumia okostelefonokból Microsoft Lumiák váltak. Az okostelefonos fókusz ellenére a részleg folytatta az elsősorban a fejlődő piacokra szánt alapmobilok tervezését is, ám ezek mindvégig megőrizték a Nokia márkajelzést.

Így nézett ki a Microsoft soha meg nem jelent alapmobilja Forrás: Windows Central

Eredetileg nem ez volt a terv, a Microsoft idővel az alapmobilokat is a saját márkaneve alá szerette volna vonni az, ráadásul ezzel együtt teljesen megújította volna a szoftverüket is.

Végül egyetlen ilyen új generációs modell sem került piacra,

azonban a Windows Central egyik írója most rátette a kezét egy működőképes prototípusra. Az RM-1182 jelzésű telefon hardverét és szoftverét még 2015-ben fejlesztették a Microsoft ex-nokiás munkavállalói, feltehetően 2016-ban kapott kaszát a készülék.

Forrás: Windows Central

Alapvetően egy tipikus alapmobilról van szó, műanyag házzal, 2,5 hüvelykes kijelzővel, 2 megapixeles hátlapi kamerával, két darab SIM-foglalattal. Az érdekességét az operációs rendszere jelenti: a dizájnerek a Windows 10 Mobile-t alapul véve tervezték meg a felületét, így kinézetre nagyon eltér a korábbi vagy az újabb Nokia alapmobilokon futó szoftvertől.

Forrás: Windows Central

Funkcionalitás tekintetében is voltak szokatlan megoldások a szoftverben, például a felhasználók bejelentkezhettek a Microsoft-fiókjukba az adataik és beállításaik szinkronizálásához, plusz többek közt Outlook Mail és OneNote appokkal is rendelkezett a telefon. Az utóbbiak nem működőképesek, és nem világos, hogy valaha azok voltak-e.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!