Beindulhat a Google hardvergyára

Vágólapra másolva!
Egy elemző szerint idén közel 3 milliárd dolláros nyereséget termelhetnek a Google hardverei.
Vágólapra másolva!

Sok tech cég a hardverekre alapoz, majd szolgáltatásokkal és szoftverekkel bővít. A Google (vagyis az Alphabet) fordítva csinálta. A nagy pénzt továbbra is a Google keresője hozza, azonban mostanra a cég hardverei is sikert értek el az RBC Capital Markets elemzője, Mark Mahaney szerint.

A CNBC szerint az elemző bizakodó a Google hardvereivel szemben, és azt várja, hogy idén 8,8 milliárd dolláros árbevételt hoznak. Ez éves szinten 65 százalékos előrelépés. Az eladásokat a Pixel készülékek vezetik, de a Google Home termékek is jól fogynak. Jövőre a kocka fordulhat.

Forrás: Mashable

Mahaney szerint a Google okoshangszórói és okoskijelzői lesznek a legkelendőbb Google hardverek, de nyereségben továbbra is a Pixel termékek viszik majd előre a hardveres divíziót.

Idén közel 3 milliárd dolláros nyereséget termelhetnek a Pixel okostelefonok, tabletek, laptopok, a Nest okosotthonos termékek és a Home okoshangszórók, okoskijelzők. A Google hardvereinek sikere azért is fontos a cég számára, mert így még több reklámot juttathat el az óriás a fogyasztókhoz.