Nintendo fénypisztollyal rabolt bankot a mexikói bandita

mexikó bankrabló nes zapper nintendo
A mexikói bankrabló és a fegyvere
Vágólapra másolva!
Fekete szigetelőszalaggal álcázta a játékfegyvert.
Vágólapra másolva!

A bűnözők érthető okokból elsősorban lőfegyverrel szeretnek bankot rabolni, de szerencsére nem mindegyikük tud ilyet szerezni, így időről időre kreatív megoldásokhoz kell nyúlniuk. Egy mexikói bankrabló most különösen vicces holmit álcázott fegyvernek, Sonora állam Hermosillo városában egy NES Zapperrel fosztott ki egy bankfiókot.

A mexikói bankrabló és a fegyvere Forrás: El Sol de Hermosillo

Az 1980-as évek derekán piacra dobott NES Zapper fénypisztoly az egyik legismertebb konzolkiegészítő, valószínűleg még a videojátékok iránt nem érdeklődők jókora része is hallott róla, látta valahol. A kütyüt a gamepad portjába kell dugni, majd a tévéképernyőre irányítva lövöldözni lehet vele a megfelelő játékokban. A legismertebb mind közül a Duck Hunt, ebben repülő kacsákat kell puskavégre kapni az eszközzel.

Nintendo NES Zapper Forrás: Evan Amos / Wikipedia

A teljesen műanyag borítású NES Zapper eredetileg szürke-fehér borítást kapott, azonban a Nintendo később narancssárga-fehér színkombinációra váltott át, hogy még távolról se lehessen valódi fegyvernek nézni a kütyüt. A legfelső fotó alapján a bandita még az eredeti szürke változattal rendelkezett (ezt a vörös elsütőbillentyűből lehet megállapítani, a naracssárga pisztolyra fekete gomb került), ám kénytelen volt fekete szigetelőszalaggal körbetekerni a fegyverét, és persze levágni a markolatrészéből kijövő adatkábelt,

nehogy a végén kinevessék a pénztárosok.

Ugyan a fegyver az álcázás ellenére sem tűnik valódinak, de mindenesetre a helyi média szerint működött a trükk, a banki alkalmazottak így is éppen elégé megijedtek a rablótól. A rendőrség röviddel az incidens után elfogta a férfit, és kiderült, hogy legalább tizenöt további Sonora állambeli bankrabláshoz lehet még köze.

Nem világos, hogy ezeknél használta-e a fénypisztolyát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!