Felhördültek az instagramozók

Instagram
Instagram logo. 12 July, 2018, Warsaw, Poland. (Photo by Krystian Dobuszynski/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Oldalra lapozósra váltott a mobilapp hírfolyama.
Vágólapra másolva!

A fotókra és videókra fókuszáló Instagram közösségi hálózat klasszikusnak mondható kezelőfelülettel rendelkezik, azaz a hírfolyamuk áttekintéséhez a felhasználóknak lefelé kell görgetniük az alkalmazásban. Éppen ezért is csütörtökön az instagramozók jókora részét sokként érte, hogy a mobilapp elindítása után már oldalirányú húzásokkal kellett görgetniük a posztok között, azaz egyszerre mindig csak egy bejegyzés jelent meg a telefonjaik kijelzőin.

Forrás: AFP/NurPhoto/Krystian Dobuszynski

A megoldás előnye, hogy így jóval nagyobb hangsúlyt kaphattak a bejegyzések és a kommentek, cserébe viszont a lapozgatás drámaian lelassította a hírfolyam böngészését, ami óriási probléma a rengeteg személyt és szervezetet követő felhasználók számára.

A rendkívül negatív reakciókra válaszul az Instagram közölte, hogy a legtöbb felhasználónál tévedésből jelent meg az új dizájn, igazából csak rendkívül szűk körben kívánta tesztelni az újmódi rendszert. A vállalat illetékesei lépéseket tettek a megszokott hírfolyam visszaállítására, ráadásul a rendkívül negatív reakciókat figyelembe véve nem lepődnénk meg,

ha nem hallanánk még egyszer az oldalra tologatós hírfolyamról.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!