Androidon májusban szűnt meg az közvetett fizetési lehetőség.

Új trend van kibontakozóban a mobilos fejlesztők és tartalomszolgáltatók között: nagyon nem szeretnék, ha az ügyfeleik az Apple vagy a Google programboltjain keresztül fizetnének a szoftvereikért és a tartalmaikért. Ennek oka, hogy ilyenkor a nevesített cégek a fizetési tranzakciók értékének egy bizonyos százalékát megtartják jutalékként, az Apple esetében 15 százalékos jussról beszélünk.

NetflixForrás: Netflix

A Netflix idén májusban már megkezdte a manőverezést, azóta az androidos appját használók nem tudnak a Google Play beépített fizetési szolgáltatásán keresztül előfizetni a videostreamelő szolgáltatásra. Most az Apple kütyüit használókat is utolérte a sorsuk,

innentől kezdve ők sem tudják az iTunes fizetési szolgáltatásával kiegyenlíteni a havidíjat.

Akik a változtatás előtt fizettek elő a Google Play vagy az iTunes segítségével a Netflixre, azoknak semmilyen dolguk sincs, ők továbbra is a megszokott módon fizetnek érte. Viszont akik életükben először, vagy egy megszakítás után újból előfizetnének a szolgáltatásra, azok kénytelenek lesznek ellátogatni a Netflix webhelyére, és ott megadni a bankkártyájuk adatait.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!