Gyári teljesítményadatok is jöttek a napokon belül debütáló kártyáról.

Meglepően sokáig jól őrzött titok maradt az NVIDIA legolcsóbb sugárkövetésre is alkalmas videokártyája, azonban az elmúlt hetekben rengeteg pletyka érkezett a GeForce RTX 2060 modellről. Most felkerült a pont az i-re, a VideoCardz informátorának jóvoltából gyakorlatilag minden kiderült a termékről, amit egy átlagos gamernek tudni érdemes róla.

NVIDIA GeForce RTX 2060 Founders EditionForrás: VideoCardz

A VideoCardz forrása nem csak a specifikációit volt képes megerősíteni, de rengeteg az NVIDIA által elvégzett teljesítménymérést is kiszivárogtatott. Ezek a számok a kártya tesztelőinek odaadott útmutatóból származnak, Intel Core i9-7900X processzor és 16 GB rendszermemória mellett tesztelte a kártyáját a vállalat.

NVIDIA GeForce RTX család tagjainak specifikációiForrás: VideoCardz

Az adatok alapján az új videokártya teljesítményre leginkább és tipikusan a GeForce GTX 1070 és a GTX 1070 Ti között van. Full HD felbontásban és közepes minőségű sugárkövetés mellett a Battlefield V átlagosan 66 FPS-sel futtatható vele.

Átlagos képkockasebességek 1080p felbontásbanForrás: VideoCardz

A tiszteletre méltó teljesítménynek persze tiszteletre méltó ára is lesz: a január 7-én bemutatkozó, majd várhatóan január 15-től elérhetővé váló GeForce RTX 2060 ajánlott fogyasztói ára 349 dollár, olyan nettó 98 ezer forint lesz.

Átlagos képkockasebességek 1440p felbontásbanForrás: VideoCardz

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!