Mágneskártyával működik a retró zenedoboz

chris patty mágneskártya zenedoboz
Chris Patty mágneskártyás zenedoboza
Vágólapra másolva!
A szüleinek barkácsolta karácsonyra egy amerikai férfi.
Vágólapra másolva!

Az eldobhatós és átmeneti dolgok világában élünk, és akármilyen arcpirító is, de egyre nehezebbé vált meglátni az értéket a vásárolt és kapott dolgokban. Részben ezért is a dizájnerként dolgozó Chris Patty családja úgy döntött, hogy karácsonyra csak saját kezűleg készített holmikat fognak egymásnak ajándékozni. Patty szülei valószínűleg nem készültek fel arra, hogy a fiuk mennyire komolyan veszi a feladatot.

Chris Patty mágneskártyás zenedoboza Forrás: Chris Patty / Twitter

Patty egy retró hatású zenedobozt ajándékozott a szüleinek. Nincs rajta semmilyen gomb, az eszközre előtöltött dalokat mágneses kártyák lehúzásával lehet elindítani. A kártyák előlapi részére ragasztott matricákon a dalok címei és előadói mellett egy fotó is látható a zenészekről, ami egyrészt esztétikusabbá teszi a kártyákat, másrészt pedig nagyban megkönnyíti a specifikusan keresett kártyák megtalálását.

A barkácsművész eredetileg NFC-s kártyákat szeretett volna használni, de azok túlságosan drágának bizonyultak. Utólag viszont kifejezetten örül a mágneses kártyáknak, állítása szerint

van valami különleges abban, hogy a dalok elindításához végig kell húzni azokat sínben.

A készítő szerint meglepően egyszerű volt összerakni az eszközt, a belsejében egy hangszóró, egy kártyaolvasó, továbbá egy Raspberry Pi miniszámítógép található. Valójában a borításként funkcionáló fadoboz kialakítását találta a projekt legnehezebb aspektusának.

A Raspberryn futó egyedi szoftvert hamarosan elérhetővé kívánja tenni, így ha valaki kedvet kapna a saját zenedobozának az elkészítésére, annak nem kell majd szkripteléssel foglalkoznia.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!