Spamszűrőt kap az Android SMS-appja

üzenet, sms, szakítás, telefon, párkapcsolat, üzenés, telefonálás
Vágólapra másolva!
Fokozatosan válik globálisan elérhetővé a funkció.
Vágólapra másolva!

Hazánkban szerencsére nem divat SMS-ekben levélszeméttel traktálni a jobb sorsra érdemes fogyasztókat, de például az Egyesült Államokban nem szokatlan a hirdetők részéről a bosszantó praktika. Sajnos ha valakinek egyszer rossz kezekbe kerül a telefonszáma, akkor jó eséllyel sehogyan sem lesz képes megszabadulni az SMS-ben kapott reklámoktól, teljesen függetlenül attól, hogy papíron van-e lehetősége megvonni a reklámcégektől az üzenetek küldésének a jogát.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Istock_Oles

Éppen ezért is a Google most megkezdte az Android gyári SMS-appjába beintegrált, automatikusan működő spamszűrőjének az elérhetővé tételét. Ez hasonlóan működik a Gmailben lévő szemétszűrőhöz, megpróbálja kiszedni a bejövő SMS-ek listájából a szemetet.

Az Üzenetek app idővel globálisan elérhetővé váló spamszűrőjének egyetlen hátránya, hogy a működéséhez el kell küldenie a bejövő üzenetek feladóinak a telefonszámait a Google szerverére.

Viszont az üzenetek szövegét csak akkor kapja meg a Google, ha a mobilozók kézzel bejelentenek egy szemétnek ítélt üzenetet. A spamszűrési funkció alapértelmezetten aktív (már akinél egyáltalán elérhető), de igény esetén az alkalmazás beállítómenüjében teljesen kikapcsolható.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!