Magától bekapcsol a Dell laptopja

2019.01.05. 08:06

Arcfelismeréssel pedig be is jelentkezteti a felhasználót.

Feltűnő prémium laptoppal készült a Consumer Electronics Showra a Dell. A hibrid Latitude 7400 legnagyobb érdekessége, hogy képes egy szenzorral detektálni, mikor leül elé a felhasználó, majd magától bekapcsol, és a Windows Hello arcfelismerés segítségével bejelentkezteti a felhasználót. Csak le kell ülni a notebook elé, majd pár másodperc múlva már használható is, egyetlen gombnyomásra sincs szükség. A gép automatikusan zárolja a Windows 10-et, mikor a felhasználó feláll a gép elől.

Dell Latitude 7400Forrás: Dell

A Latitude család legújabb tagjának további érdekessége, hogy ez az eddigi legkisebb 14 hüvelykes laptop, az ekkora kijelzővel szerelt tipikus gépek szemlátomást nagyobbak nála. A multitouch érintőkijelzője 1920×1080 pixeles, igény esetén visszahajtható a notebook aljára a tabletes jellegű használathoz, de persze sátor módban is működtethető a laptop.

Dell Latitude 7400Forrás: Dell

A további fontosabb tulajdonságai közül kiemelhető az alacsony fogyasztású Intel Core U-szériás (Whiskey Lake) processzorok használata, az akár 16 GB rendszermemória, az akár 1 terabájtos SSD, a bekapcsológombba rejtett ujjlenyomat-olvasó, az NFC lapka, továbbá az opcionális 4G/LTE modem.

A gépbe 78 wattórás akku került, ami a Dell szerint akár 24 órás üzemidőt is lehetővé tehet, de ezt az információt érdemes erős fenntartásokkal kezelni. Viszont jó esély van rá, hogy egy tipikus munkanapot képes kihúzni egy töltéssel a telep.

Dell Latitude 7400Forrás: Dell

A Dell Latitude 7400 márciusban kerül majd forgalomba, az egyesült államokbeli kezdőára 1599 dollár, olyan nettó 450 ezer forint lesz.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!