Elbúcsúzott a régi Windowsoktól a Steam

valve steam
Valve Steam
Vágólapra másolva!
Mostantól minimum Windows 7 kell a futtatásához.
Vágólapra másolva!

Az előzetes tájékoztatásnak megfelelően január elsejével a Steam befejezte a Windows XP és a Windows Vista támogatását. A kérdéses rendszereket futtató számítógépek tulajdonosai kénytelenek lesznek újabb Windowsra, esetleg Linuxra vagy macOS-re átállni, amennyiben használnák a játékboltot.

Steam Forrás: Origo

Szerencsére kevés gamert érint a támogatás megszűnése, a Steam decemberi felmérése szerint a múlt hónapban aktív játékosok csupán 0,11 százaléka használt Windows XP-t, míg a Windows Vista részesedése már régóta annyira alacsony, hogy a listázásával sem bajlódik a Valve.

A vállalat szerint a régi Windowsok támogatásának a megszüntetése nem csak kényelmi okból történt: a Windows 7 megkövetelésével olyan fejlesztéseket tud majd bevezetni, amelyek az XP és a Vista rendszereken nem elérhető funkcionális és biztonsági megoldásokat követelnek meg.

Emellett a Steambe integrált Chromium böngészőmotorból is képesek lesz mindig naprakész változatot használni, a szoftver 2016 áprilisa óta nem támogatja az XP – Vista duót.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!