Notchot kapott az Asus laptopja

asus zenBook s13 notch laptop notebook
Asus ZenBook S13
Vágólapra másolva!
Dedikált videokártya is került az aprócska gépbe.
Vágólapra másolva!

Az Essential és az Apple után az Asus volt az egyik első gyártó, amelyik kötelezőnek érezte a notchok bevetését, bár a mobiljai esetében igazából csak díszek voltak a szenzorszigetek. A mérnökök beépíthették volna az érzékelőket a készülékek kijelzői fölé is, a notchozás csak marketinges fogás volt a részéről, nem technikai szükségszerűség.

Asus ZenBook S13 Forrás: Asus

A vállalat most visszatért a notchok témájára, a Consumer Electronics Shown bejelentette a világ első szenzorszigetes laptopját. Az egyesek számára kiváló, mások számára viszont kiábrándító hír, hogy a ZenBook S13 laptopjának nem a kijelzőjébe lóg be a szenzorsziget, hanem a fedlap tetejét magasította meg a gyártó, fordított notchról van szó. Ráadásul jó okkal: annyira minimális a laptop kijelzője melletti káva, hogy nem maradt már hely az előlapi kamerának és az egyéb szenzoroknak.

A fedlap belső felületének a 97 százalékát fedi a kijelző.

Az egyéb tulajdonságok és sajátosságok terén sem tűnik kutyának az Asus új laptopja: a háza fémből készült, a tapipadjában ujjlenyomat-olvasó található, ráadásul a cég szerint ez a világ legvékonyabb olyan laptopja, amiben dedikált videovezérlő is van.

Asus ZenBook S13 Forrás: Asus

Konkrétan egy NVIDIA GeForce MX150-ről van szó, ami ugyan nem egy teljesítménybajnok, de jól jöhet a képszerkesztési és videoszerkesztési feladatok felgyorsításához.

Emellett persze lehetővé teszi a régebbi, vagy csak szerényebb rendszerigényű játékokkal való szórakozást, például a Fortnite is élvezhetően futtatható a laptopon.

Az Asus ZenBook S13 fontosabb specifikációi közül kiemelendő 13,9 hüvelykes és 1920×1080 pixeles kijelző, az ultraalacsony fogyasztású Intel Core i7 processzorok használata, az akár 16 GB memória, és a legfeljebb 1 terabájtos SSD.

A termék az idei első negyedévben kerül majd piacra, a várható kezdőárát még nem árulta el az Asus.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!