Ilyen egy kétmillió forintos csodavécé

kohler numi 2.0 okosvécécsésze
Kohler Numi 2.0
Vágólapra másolva!
Teljesen minimum, hogy beszélgetni is lehet vele.
Vágólapra másolva!

A napokban már szó esett a Kohler egyik termékéről, a gyártó többek közt egy beszélős és világítós okostükörrel készült az idei Consumer Electronics Showra. Többek közt. Az igazi mélyütést valójában a 8000 dolláros listaárú, azaz olyan nettó 2,2 millió forintos okosvécécsészéje jelenti.

Kohler Numi 2.0 Forrás: Kohler

A nyilvánvalóval kezdve: nem aranyból van, ehelyett a kifejezetten elegáns megjelenésű terméket teletömték drámaian túlárazott technológiával. A trón természetesen csatlakozik a wifire, állítható hangulatvilágítással spirituálisabb élménnyé teszi a vécézést, továbbá a rajta ülők beszélgethetnek az Amazon Alexa hangasszisztenssel.

Például általános kérdéseket tehetnek fel neki, bevásárolhatnak vele az Amazonon, zenelejátszásra utasíthatják, vagy éppen ücsörgés közben vezérelhetik az egyéb okosotthonos kütyüiket.

Ez még nem minden: Bluetooth technológiával mobilokhoz és táblagépekhez is közvetlenül hozzápárosítható a csodavécé, így kiküldhető a hangszóróira a kütyün lejátszott zene. Emellett beépített FM-rádióval is rendelkezik, így a rádióhallgatáshoz szükség sincs egy telefon hozzápárosítására.

Kohler Numi 2.0 Forrás: Kohler

Persze az otthonok jelentős részében többen élnek, a család különböző tagjainak pedig különböző preferenciái vannak, például eltérő hangulatvilágításra,

vécéülőke-hőmérsékletre és lábfűtési hőmérsékletre vágyhatnak.

Éppen ezért érintőkijelzős távirányító is jár a csodavécé mellé, amelyen keresztül akár hat személy is programozhat magának egyedi beállításprofilt, majd válthat át a megfelelő profilra a leülés előtt. A távirányító mágneses módon rögzíthető a dedikált fali tartójához.

A Numi 2.0 további érdekesebb jellemzői, hogy áramszünet esetén a beépített akkunak köszönhetően akár száz alkalommal is lehúzható, a mozgásérzékelője jóvoltából magától felnyitja és lecsukja a vécéülőkét, plusz automatikusan kitisztítja a belsejét és szagtalanít.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!