Leselkedők elleni védelmet kínál a HP monitora

hp elitedisplay e243p sure view monitor
HP EliteDisplay E243p Sure View
Vágólapra másolva!
Bizalmas módba kapcsolva leszűkülnek a betekintési szögei.
Vágólapra másolva!

A vállalatok és állami szervezetek egyik kedvenc elfoglaltsága a titkolózás, bár ezalatt nem kell feltétlenül rosszra gondolni, egyszerűen csak be kell tartaniuk az egyre szigorodó törvényi előírásokat, meg kell védeniük az egyéb érdekeiket. Most már eljutottunk odáig, hogy egyre több szervezet az irodákban is csökkentené a szükségtelen információáramlást, de nem csak a szószátyárkodás betiltásával, hanem az információkat tartalmazó felületek biztonságának a fokozásával.

HP EliteDisplay E243p Sure View Forrás: HP

A Consumer Electronics Shown újabb magánszférát és titkokat védő monitort jelentett be a HP, az EliteDisplay E243p Sure View nevű terméke integráltan tartalmazza a felhasználó által állítható Sure View betekintésvédelmet. A monitor az IPS panelek esetében szokásos 178 fokos betekintési szögekkel is használható, de ha érzékeny információk kerülnek a megjelenítőre, akkor a felhasználó egy gombnyomással 180 nitre csökkentheti a fényerejét és 80 fokra redukálhatja a betekintési szögeit.

Ilyenkor a monitort oldalról nézve nagyon nehéz bármit is kivenni a képéből, a helyiségben tartózkodók nem képesek feltűnésmentesen leselkedni.

Az integrált védelemtől eltekintve a HP EliteDisplay E243p Sure View egy kimondottan elegáns megjelenésű, de meglehetősen átlagos irodai monitor: a panelje 23,8 hüvelykes és 1920×1080 pixeles, a maximum fényereje 280 nit, 60 hertzen frissít, 14 ms a válaszideje. A számítógépeket D-SUB (VGA), HDMI és DisplayPort kábelekkel lehet hozzácsatlakoztatni, továbbá tartalmaz egy USB 3.0 hubot is.

HP EliteDisplay E243p Sure View Forrás: HP

Ettől függetlenül javarészt a különleges extrája miatt nem lesz olcsó, 380 dollárért (nettó 107 ezer forintért) kerül majd piacra februárban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!