Még idén jöhet a ruhahajtogató gép

2019.01.09. 16:07

A legtöbb holmit pár másodperc alatt összehajtja.

Nem maradt távol az idei Consumer Electronics Showtól a Foldimate nevű vállalat, a standjánál élőben kipróbálható a jó két éve fejlesztés alatt álló ruhahajtogató robotja. A terméket kimondottan otthoni használatra szánják, és ha minden jól megy, akkor elsőként az USA-ban még az idei év vége felé piacra kerülhet, várhatóan 980 dolláros, nettó 275 ezer forintos áron.

FoldimateForrás: Foldimate

A Foldimate körülbelül akkora helyet foglal, mint egy átlagos mosógép, azonban jóval magasabb annál, egész pontosan 60 × 70 × 125 cm méretű. A hajtogatni kívánt ruhákat a gép tetején lévő nyelvszerűségre kell az utasításoknak megfelelően egyenként felfogatni, mire a gép behúzza és pár másodperc alatt összehajtogatja azokat, végül pedig az alsó tárolórekeszébe teszi a holmikat. A vállalat szerint öt perc alatt egy komplett mosásra való ruhát össze lehet hajtogatni az eszközzel.

Vasalni és gőzölni nem tud a gép, ezeket a munkákat szükség esetén továbbra is manuálisan kell majd elvégezniük a vásárlóknak. A ruhaneműk java kompatibilis a hajtogatógéppel, azaz pólókkal, pulóverekkel, blúzokkal, nadrágokkal és törölközőkkel is megbirkózik.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!