Felébreszt, kávét főz és telefont hangosít nekünk a Lenovo

2019.01.10. 16:45

A hálószobai okoseszköz mellett a Lenovo nem hagyta újdonságok nélkül a Yoga laptopok kedvelőit sem, de még egy egészen különleges, igazi profiknak szánt asztali egybegépről is lerántotta a leplet a vállalat a CES 2019-en.

Számos érdekes újdonságot mutatott a Lenovo a CES 2019-en, melyek közül is kiemelkedik (habár Magyarországon egyelőre valószínűleg kisebb lesz a relevanciája) a hálószobába szánt Smart Clock, ami tulajdonképpen egy okos ébresztőóra.

Az egész otthon a hálószobából

Okossága nem csak abban nyilvánul meg, hogy 4 hüvelykes érintőkijelzőt, hangszórót és USB-csatlakozást kapott (amiről például a telefon is tölthető), hanem támogatja a Google Asszisztenst, így képes összekapcsolódni a legtöbb otthoni okoseszközzel, tehát például ébredés után bekapcsolhatja nekünk a kávéfőzőt, vagy beállíthatja a kívánt hőmérsékletet a termosztáton.

Magát az ébresztés műveletét sem akárhogy hajtja végre: beállítástól függően elkezdhet halk zenét lejátszani, fokozatosan feljebb tekerve a lámpák fényerejét, de tájékoztathat minket az időjárásról, hogy a forgalom tekintetében mennyi idő lesz beérni a munkahelyünkre, és még a telefonunkra is ráadja a hangerőt, hogy nehogy némán felejtsük.

Mivel rendelkezik hangszóróval, zenelejátszásra is alkalmas (persze kiemelkedő hangzást valószínűleg nem kell várni egy ilyen kis holmitól), illetve a Google-féle Chromecast segítségével az ezt támogató tévékre tud filmeket, videókat továbbítani.

Forrás: Lenovo

Az új Yoga laptopok már ránézésre tudják, mit akarunk

A teljesen új laptopok is tartogatnak izgalmas meglepetéseket. A frissen bemutatott Yoga S940 amellett, hogy külsőre gyönyörű és a kijelző körül már alig vannak kávái, nagyon odafigyel a szemünkre, és ezt szó szerint kell érteni. Ez egyrészt abban nyilvánul meg, hogy ha elfordulunk tőle, akkor elmenti a munkánkat és elsötétíti a képernyőt, másrészt pedig ha esetleg egy zsúfoltabb irodai környezetben a mellettünk ülő próbálna kíváncsiskodni a képernyőnk tartalmát illetően, akkor erre figyelmeztet minket.

Szintén ide kapcsolódik, hogy ha a laptophoz külső monitort csatlakoztatunk, akkor a masina a szemmozgásunkat figyelve magától áthúzhatja az adott ablakot az egyik kijelzőről a másikra. De a bejelentkezéshez sincs szükségünk gombnyomkodásra: a beépített infravörös szenzor és a kamera segítségével a laptop automatikusan be tudja léptetni a felhasználót.

A vékony és könnyű laptop 13,9 hüvelykes kijelzővel lesz kapható Full HD-s vagy 4K-s felbontásban (mindkettő támogatja a HDR-t, az utóbbi a Dolby Visiont is), a legújabb Intel Core i7-es processzorokkal, és akár 16GB memóriával, valamint 1 terabájtos SSD-vel.

Lenovo Yoga S90 - további képek kattintásra a galériában!Forrás: Lenovo

A konvertibilis, vagyis 2-in-1, vagyis igény szerint tabletté hajtogatható gépek sorát erősíti a Yoga C730, aminek a legnagyobb ütőkártyája, hogy ezúttal 4K-s felbontású AMOLED-kijelzőt kapott, így garantáltak a tökéletes színek és a közel végtelen kontrasztosság. Ha ehhez hozzá vesszük, hogy a hangrendszere támogatja a Dolby Atmost, akkor máris kijön az eredmény, hogy az eszközt visszahajtogatva és ölbe véve garantált a kiváló filmes élmény.

Emellett azért az sem mondható el róla, hogy gyenge lenne: ezt is a nyolcadik generációs Intel Core i7-es processzorral szerelik, és ebbe is kérhető 16GB memória, azonban tárhely tekintetében itt már be kell érnünk legfeljebb 512GB-os SSD-vel.

Lenovo Yoga C730 - további képek kattintásra a galériában!Forrás: Lenovo

Végül pedig egy különleges asztali egybegépről is lerántotta a leplet a vállalat, amit kifejezetten a tartalomgyártóknak, profi grafikusoknak szánnak. Ennek első és legfontosabb jele, hogy a kijelzője a különleges felfüggesztésnek köszönhetően leengedhető és 25 fokban bedönthető, így kifejezetten kényelmes rajzolni rajta a mellékelt, Active Pen névre keresztelt érintőtollal.

Ezen kívül a képernyő oldalából kiáll egy kis tekerentyű (amit egyébként ízlés szerint helyezhetünk bal- és jobboldalra is), és amire különböző funkciókat állíthatunk be olyan programokban, mint például az Adobe Photoshop, Illustrator, vagy a Lightroom. 

A professzionális felhasználáshoz persze szükség van az erőre, amit ezúttal is a nyolcadik generációs Intel Core i7 processzorok adnak, dedikált AMD Radeon RX560-as grafikus vezérlővel, akár 32GB memóriával, az 512GB-os SSD mellé pedig akár 2 terabájtos hagyományos merevlemez is kérhető. 

 

Lenovo Yoga A940 - további képek kattintásra a galériában!Forrás: Lenovo

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!