Eladta az egyik veséjét egy iPhone-ért, rosszul járt

Vágólapra másolva!
Egy kínai fiatalember a barátai előtt akart felvágni az Apple legújabb készülékeivel. Sajnos azonban a családjának nem volt pénze rá, így drasztikus módszerhez folyamodott, aminek sajnos nem lett jó vége.
Vágólapra másolva!

A jelenleg 25 éves Wang Shangkun még 17 évesen adta el a jobb oldali veséjét a fekete piacon egy szervkereskedőnek, mintegy 900 ezer forint értékben. A bevételből aztán nem csak egy új iPhone-t, hanem rögtön egy új iPadet is vásárolt.

Forrás: Australscope

Wang akkor azt nyilatkozta, hogy fel akart vágni a barátai előtt az új készülékekkel, és szerinte amúgy sincs szükség két vesére, amikor egy is elég. Az élet különös fintora azonban, hogy a fiatalember másik veséje felmondta a szolgálatot, így most állandó dialízisre van szüksége a túléléshez, és élete végéig ágyhoz lesz kötve.

A szakértők szerint a veseelégtelenség egy fertőzés miatt alakult ki, vélhetően annak következtében, hogy közel sem steril körülmények között végezték el a műtétet, valamint elmaradt az operáció utáni szükséges kezelés is.

Az üggyel kapcsolatban a hatóságok összesen kilenc embert vettek őrizetbe, közülük ötöt (beleértve a műtétet végző orvosokat) börtönbe is zártak még 2012-ben, a család pedig 300 ezer dollár, vagyis mintegy 840 millió forint kártérítést kapott.

Forrás: Australscope

Wang kénytelen volt feladni tanulmányait, és jelenleg szociális juttatásokon él. Elmondása szerint azért fordult a drasztikus megoldáshoz, mert a Kína szegényebb régiójában élő családja sosem tudta megengedni, hogy megvegye neki az Apple új készülékeit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!