Két új főállású angyalt jelentett be a Vodafone

Vágólapra másolva!
Beérkeztek a pályázatok a Vodafone Alapítvány által hirdetett Főállású Angyal pályázatra, aminek a célja ugyebár, hogy a digitális technológiák valamilyen alkalmazásával a társadalomért tegyenek a jelentkezők. Az alapítvány közlése szerint annyi színvonalas pályázat érkezett, hogy nem egy, hanem rögtön két főállású angyalt is választottak, akik havi bruttó 400 ezer forintos fizetésért kezdhetik meg a munkájukat.
Vágólapra másolva!

Súlyos betegség, mégis kevés nő tud róla

Az egyik nyertes Tóth-Berhát Katalin, aki az endometriózissal küzdő nők támogatását és a betegség
széles körű megismertetését tűzte ki tevékenysége céljául. Személyes érintettsége okán pontosan tudja, hogy mennyire fontos a betegség korai felismerése, ám ennek ellenére kevesen tudnak egyáltalán a létezéséről. Elmondása szerint Magyarországon több mint 200 ezer nő érintett ebben, az endometrózis pedig amellett, hogy a meddőség egyik vezető oka, de a női szervek, majd később más szervek károsodását idézheti elő.

Tóth-Berhát Katalin egy új mobilalkalmazással igyekszik majd segíteni abban, hogy a nők minél szélesebb rétege ismerje fel korai stádiumban a betegséget. Alapvetően egy komplex menstruációs naptárraól van szó, ami emellett a ciklus során észlelt tüneteket is képes elemezni, és ha ezek valamilyen női betegségre utalnak, akkor jelzést ad. Emellett ismeretterjesztő előadások és kommunikációs kampány is várható a témában.

A Vodafone Alapítvánnyal végzett munkat az „Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány támogatja szakmailag.

A két korábban felkért Főállású Angyal mellé választottak ki most két további pályázót. Forrás: Vodafone Magyarország

Mobiltechnológiával a mozgássérültekért

A másik nyertes Trexler Erik, aki maga is mozgáskorlátozottként él születése óta, így nagyon fontosnak tartja a fogyatékkal élők integrációját és segítését a mindennapokban. Pályázatában egy olyan mobiltelefonos alkalmazást szeretne elkészíteni, ami segíti a fogyatékkal élő társadalom kommunikációját az egészséges társaikkal. Az alkalmazás hasznos információkkal szolgál az érdeklődőknek, szakembereknek, valamint segítséget nyújt az érintetteknek és szüleiknek.

Trexler Erik ezen kívül motivációs beszédeket, érzékenyítő előadásokat és tréningeket is szervez majd, melyek egy része online, Skype-on keresztül is követhető lesz, valamint egy blog elindítása is a tervek között szerepel.

Munkáját szakmai oldalról a Bliss Alapítvány segíti, de ez a segítség fordítva is érvényes: Trexler már a szervezet adománygűjtő kampányait is segíti azzal, hogy átszerkesztette a weboldalukat, és ezzel lehetővé vált az azonnali, közvetlen adományozás mobilos eszközökön keresztül.

Ezzel már négy angyal dolgozik 2019-ben

A Vodafone Alapítvány a most kihirdetett Főállású Angyalok mellett (ahogy arról az Origo is beszámolt) korábban felkért további két Főállású Angyalt (egy Digitális Kórházi Angyalt és egy Digitális Iskola Angyalt), így 2019-ben összesen négy Főállású Angyal áll munkába.

A Digitális Kórházi Angyal feladata tartós kórházi ellátásra szoruló gyermekek digitális eszközökkel való oktatása. A tisztséget 2019-ben Fábián Sára tölti be, aki az általa alapított Amigos a gyerekekért szervezettel karöltve végzi ezt a tevékenységet. A Digitális Iskola Angyal Váczi Dorottya digitálispedagógia-szakértő lett, aki a Vodafone Digitális Iskola Programjában résztvevő tanárok digitális edukációjához járul hozzá.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!