Itt a GeForce videokártyák FreeSyncet hozó drivere

2019.01.16. 10:06

Sajnos a kicsit régebbi videovezérlők kimaradnak a buliból.

A múlt héten az NVIDIA enyhén szólva is nevetséges tálalásban közölte, hogy a GeForce GTX 10 Series és GeForce RTX 20 Series videokártyák támogatni kezdik az AMD FreeSync adaptív képfrissítési technológiát. Ígéretéhez híven a cég kedden elérhetővé tette az ehhez szükséges legújabb meghajtóprogramot, a GeForce 417.71 verziószámú meghajtó a hivatalos webhely mellett az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető.

Acer XG270HUForrás: Acer

A támogatott videokártyák mellett a FreeSync használatához természetesen megfelelő monitorra is szükség van, továbbá kulcsfontosságú, hogy a monitort

DisplayPort kábellel kell csatlakoztatni a videokártyához.

Ha eddig minden rendben van, akkor az NVIDIA által jóváhagyott monitorok esetén automatikusan bekapcsol a FreeSync, míg a cég által nem hitelesített monitorokat használóknak kézzel kell aktiválniuk a videokártya beállítóprogramjában az adaptív képfrissítési technológiát.

Jelenleg egy tucat freesynces monitort támogat hivatalosan az NVIDIAForrás: NVIDIA

Viszont fontos tudni, hogy a nem minősített monitorok esetén nincs garancia arra, hogy megfelelően működik majd a FreeSync.

A legújabb NVIDIA driver másik fontos újdonsága, hogy ez a verzió már támogatja a GeForce RTX 2060 videokártyát, plusz meglehetősen sok általános hibajavítást is tartalmaz. Az utóbbi miatt azoknak a GeForce-tulajoknak is érdemes lehet frissíteniük rá, akiknél még papíron sem áll a fenn a FreeSync használatának a kockázata.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!