Képes lesz elmosni a hátteret a Skype

2019.01.17. 10:07

Windowson és macOS-en is tesztelhető már a funkció.

Hasznos extrát kapnak hamarosan a Skype felhasználói, a szolgáltatás Windows és macOS rendszerű alkalmazásai képesek lesznek videocsevegés közben elmosni a felhasználók mögötti hátteret. Az újdonság már nyilvánosan tesztelhető a Skype bétáiban, egész pontosan a 8.37.76-os verziójú klienstől kezdve.

SkypeForrás: Microsoft

A tájékoztatás alapján a háttérelmosás nem a privát szféra védelmére lett kitalálva: azokra az esetekre szánják, mikor a chatelők mögötti háttér valamiért zavaró, figyelemelterelő volna a partnereik számára. Ez akkor fordulhat elő, ha mondjuk kávézóban ülve jelentkeznek be, és jelentős a forgalom a hátterükben.

Arra nem lesz képes a Skype, hogy teljesen kitakarja a hátteret.

Remek kérdés, hogy Linuxon valaha elérhetővé válik-e a funkció, az alternatív rendszerre telepíthető kliens valójában csak a Skype webes felületét tölti be. Technikai részleteket nem közöltek a fejlesztők, de jó esély van rá, hogy a csevegőprogram az elmosáskor a számítógépek grafikus processzorát használja a kamera képének valós idejű effektezésére; ezt jelenleg bajos lehet böngészőn keresztül kivitelezni, már ha egyáltalán lehetséges.

Arról sem szól a fáma, hogy az Android és iOS mobilappokban mikor jelenhet meg az elmosás.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!