Leválik a Cortana a Windows 10 keresőjéről

Satya Nadella a Microsoft vezérigazgatója
SAN FRANCISCO, CA - APRIL 02: Microsoft CEO Satya Nadella walks in front of the new Cortana logo as he delivers a keynote address during the 2014 Microsoft Build developer conference on April 2, 2014 in San Francisco, California. Satya Nadella delivered the opening keynote to kick off the 2014 Microsoft Build developer conference which runs through April 4. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Visszakapja a klasszikusnak mondható keresőjét a Windows.
Vágólapra másolva!

Egy november végi hírünkben már pedzegettük, hogy a jelek szerint a Microsoft szép lassan kilépteti a fogyasztói piacról az Apple Siri, az Amazon Alexa, továbbá a Google Asszisztens ellen csatába küldött Cortana hangasszisztensét, helyette inkább vállalati ügyfeleknek próbálja értékesíteni a szoftvert.

Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója Forrás: AFP/Justin Sullivan

A Cortana újrapozícionálásának újabb egyértelmű jele, hogy a Windows 10 most tavasszal érkező következő óriásfrissítésében a Microsoft szétválasztja az operációs rendszer beépített keresőszolgáltatását és a Cortanát, az asszisztens nem lesz már közvetlenül elérhető a Start gomb melletti keresőből. Helyette egy dedikált ikonra való kattintással indíthatják el a felhasználók, az ikon a keresőmezőtől jobbra kap majd helyet.

Egyre gyanúsabb, hogy nem sokáig lesz Cortana a Windows 10-ben.

A nagy horderejű változtatás Magyarországon persze nem lesz feltűnő: itthon a Windows 10 beépített keresőjéből sosem volt elérhető a Cortana, hiszen a hangasszisztens nem támogatja a magyar nyelvet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!