Jól félrevezette a világot a MasterCard

bankjegy bankkártya forint mastercard
Budapest, 2015. május 9. Számológép, bankkártyák és bankjegyek a gazdasági, pénzügyi események, hírek illusztrálására. MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
A digitális szolgáltatók továbbra is szó nélkül megkezdhetik a kártyák terhelését.
Vágólapra másolva!

Fantasztikusnak tűnő hírrel szolgáltunk tegnap, miután a MasterCard egy blogbejegyzésben bejelentette, hogy a havidíjas szolgáltatások próbaidőszakainak az igénybevétele után a szolgáltatók nem terhelhetik meg kérdés nélkül a fogyasztók bankkártyáit, ha azok elfelejtettek leiratkozni a tesztelt szolgáltatásaikról.

Forrás: MTI/Faluldi Imre

Teljesen egyértelműnek tűnt a sajtótájékoztató tartalma, azonban a MasterCard közel egy nappal a kiadása után frissítette azt egy rossz hírrel: véletlenül sikerült félrevezetnie a komplett világsajtót, a mostani szabálymódosítása valójában kizárólag a fizikai termékekre vonatkozik,

a digitális előfizetésekre nem.

Magyarán a MasterCard csak azt próbálja megakadályozni, hogy mondjuk egy cég havidíjért cserébe minden hónapban kéretlenül kiküldje postával vagy futárral például a bőrápolási vagy a gyógyászati termékeit, a könyvcsomagját, a gamereknek szánt meglepetécsomagját, és az efféle fizikai holmikat.

Azt nem fogja megkadályozni a MasterCard, hogy mondjuk egy streamingszolgáltató a próbaidőszak lejárta után szó nélkül megkezdje a számlázást, a bankkártya terhelését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!