Most már tényleg jön az új Windows 10

2019.01.18. 14:06

Megkezdődött a tavaly októberi óriásfrissítés automatikus terjesztése.

Kétség sem férhet hozzá, hogy az elmúlt három évben és fél évben kiadott összes óriásfrissítés közül a Windows 10 October 2018 Update volt a legbugosabb. A rendszer első stabilnak nyilvánított verzióját már október elején elérhetővé tette a Microsoft, de pár nappal később jó egy hónapra visszavonta. A novemberi második kiadása ellenére egészen idáig jobbára csak azoknak a felhasználóknak a számítógépeire települhetett, akik szándékosan installálni szerették volna.

Windows 10 October 2018 UpdateForrás: Microsoft

Január közepére eljutottunk odáig, hogy a Microsoft megkezdte az óriásfrissítés teljesen automatikus terjesztését, azaz a Windows 10-es számítógépekkel rendelkezők mostantól kezdve számíthatnak arra, hogy a Windows Update automatikusan letölti és telepíti az operációs rendszer legújabb kiadását.

A Windows Update lapon kézzel is jó eséllyel kikényszeríthető már az új Windows 10 telepítéseForrás: Origo

Aki nem szeretné, hogy a számítógépe egy teljesen váratlan időpontban kezdje el noszogatni a telepítés elindításával, az a számára megfelelő időpontban látogasson el Gépház alkalmazás Frissítés és biztonság → Windows Update lapjára, majd indítson egy manuális frissítéskeresést.

Ezzel jó eséllyel megkezdődik az October 2018 Update letöltése.

A témánál tartva lassan elkészül a Windows 10 következő óriásfrissítése is, azt várhatóan április vagy május környékén adja majd ki a Microsoft.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!