Újból terjeszkedik a PlayStation Now

2019.01.24. 14:06

Már évek óta nem vált elérhetővé újabb államokban.

Az elmúlt években többen is kétségbe vonták a jelenleg olyan 700 darab PlayStation 2/3/4 játékot kínáló PlayStation Now streamelőszolgáltatás jövőjét, hiszen hiába bővült folyamatosan új játékokkal a kínálata és vált elérhetővé PC-n, a támogatott országok köre régóta nem változott. A szolgáltatás 2014-ben először Észak-Amerikában rajtolt, majd a következő évben Ausztriában, Belgiumban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Hollandiában, Írországban, Luxemburgban, Németországban és Svájcban is elérhetővé vált, de azóta teljes volt a hullaszag ezen a téren.

Horizon: Zero DawnForrás: Sony

Február elején megváltozik majd a helyzet, a Sony blogbejegyzése alapján béta formában további hét európai országban is elérhetővé válik majd a PlayStation Now, egész pontosan Dánia, Finnország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország és Svédország csatlakozik a bulihoz.

Az új országokban első körben csak PlayStation 4 konzolokról lesz elérhető a PlayStation Now bétája, azoknak várniuk kell egy kicsit, akik konzol hiányában a windowsos számítógépükre streamelnék a PlayStation-játékokat.

A PlayStation Now egyébként már nem szimplán egy havidíjas játékstreamelő szolgáltatás, a PlayStation 4-gyel rendelkezők klasszikus módon bérelhetnek róla PS2 / PS4 hardverekre készült játékokat.

A lehetőséggel élő előfizetők helyi futtatás céljából letölthetik a játékokat a konzoljaikra, mintha csak megvették volna azokat digitálisan a PlayStation áruházában. Ez lehetővé teszi, hogy jobb képminőséggel, beviteli késleltetéstől mentesen, továbbá az egyjátékos címek esetében offline játszanak.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!