Háromfelé hajtható a Xiaomi mobilja

2019.01.24. 16:06

Működőképes prototípust demonstrált a vállalat.

Most már jó ideje a kínai cégektől jön a legérdekesebb koncepciómobilok java, de a Xiaomi társalapítója és elnöke által a napokban demonstrált prototípusra senki sem volt felkészülve. Az egyelőre nevesincs készülék szétnyitott állapotban lényegében egy táblagép, viszont a kijelzőjének két oldalát a hátlapra visszahajtva már mobilként funkcionál.

A működőképes prototípus technikai részleteibe nem ment bele a vállalat, így nem világos, hogy milyen hardverek dolgoznak benne, jelen állapotában képes-e telefonhívásokat végrehajtani, rendelkezik-e előlapi kamerával, és egyáltalán mennyire strapabíró. Mindez igazából nem releváns, hiszen a Xiaomi szerint csak egy korai prototípusról van szó, a videón látható formájában semmiképp sem kerül majd piacra a készülék.

Igazából csak dicsekedésből, a médiafelhajtás kedvéért mutatta meg a vállalat.

Persze a Xiaomi nem zárja ki, hogy valamikor a jövőben piacra dobja majd a készüléket, már ha lesz elégséges piaci igény a különleges termékre. Az elérhetővé tételét emellett persze praktikussági okok és gyártási nehézségek is megakadályozhatják.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!