Emellett elérheti majd az Instagram és a WhatsApp felhasználóit.

A The New York Times beszámolója alapján a következő időszakban jelentős változások történhetnek a Facebook chatszolgáltatásainak a háza táján. A források szerint Mark Zuckerberg személyesen utasította a Messenger, az Instagram és a WhatsApp fejlesztőcsapatait arra, hogy hozzák egyetlen technikai platformra a három szolgáltatás csevegési funkcióit. Ha ez megvalósul, akkor a háromféle szolgáltatást használók a jövőben közvetlenül elérhetik majd egymást az általuk preferált csevegőből, azaz mondjuk valaki a Messengerből cseveghet majd a csak Instagram-fiókkal rendelkező ismerőseivel.

Forrás: Getty Images/praetorianphoto/Praetorianphoto

A fejleményhez szorosan kapcsolódik, hogy Zuckerberg végponttól végpontig tartó titkosítás bevezetésére utasította a Messenger és az Instagram fejlesztőit, a WhatsApp már alapvetően használ ilyet. Ennek köszönhetően az elküldött üzenetek továbbra is Facebook tulajdonában álló szervereken keresztül jutnak majd el a címzettekhez, de

a cég alkalmazottai még elméletben sem lesznek képesek beleolvasni az üzenetekbe.

A témához kapcsolódik, hogy a Messenger már jó ideje kínál végponttól végpontig tartó titkosítást, azonban ehhez manuálisan kell aktiválni a Titkos csevegés funkciót az okostelefonos alkalmazásaiban (a böngészős felületen nem érhető el az extra), majd kiválasztani a megfelelő partnert. A titkos csevegések esetében bekapcsolható, hogy egy idő után maguktól törlődjenek az üzenetváltások.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!