Értesít majd a félregépelt webcímekről a Chrome

google chrome 72
Google Chrome 72
Vágólapra másolva!
Időközben pedig megjelent a Google Chrome 72.
Vágólapra másolva!

Pár nappal a Mozilla Firefox 65 után megjelent a Google Chrome 72 is. A riválisával ellentétben a Google böngészője kissé híján van az újításoknak, igazából csak annyi tűnhet fel benne, hogy a Beállítások oldalán egy picit átrendezték néhány menüpont helyét a fejlesztők, plusz mostantól nem lehet közvetlenül a böngészőből beállítani a Chromecastokat. Emellett a URL-mezőbe való gépeléskor felkínált javaslatok kinézete is megváltozott egy picit, de ez a módosítás egyelőre nem minden piacon aktív, mi sem láttuk még az új Chrome próbálgatása során.

Google Chrome 72 Forrás: Origo

Ennél érdekesebb, hogy valamikor a közeli jövőtől kezdve a Chrome figyelmeztetni próbálja majd a netezőket, mikor a linkek elgépelése miatt nem azokat a webhelyeket töltik be, mint amelyet meg szerettek volna látogatni.

Például ha valaki „paypal.com" helyett véletlenül a „paypai.com" címet tölti be, akkor a böngésző tetején megjelenik majd egy értesítés, hogy valószínűleg nem erre a webhelyre gondolt.

A félregépelt domaincímek regisztrálása az internetes ügyeskedők egyik szakállas trükkje: a webcímeiket meglátogatók általában adatlopó, kártevőket terjesztő, vagy pusztán reklámokat megjelenítő weblapokon találják magukat.

A Google Chrome 72 telepítőkészlete a hivatalos webhely mellett az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető. A böngésző meglévő telepítései Windows és macOS rendszereken maguktól a legújabb verzióra frissülnek, míg a linuxosok a disztribúciójuk csomagfrissítőjén keresztül válthatnak az aktuális változatra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!