Lelőtte a Google csodanetét a hóvihar

népszerű márkák galéria, google
(FILES) In this file photo taken on November 4, 2016 a man rides a bike pass a Google sign and logo at the Googleplex in Menlo Park, California. - Google-parent Alphabet on October 31, 2018 confirmed that an executive accused of sexual harassment left the company without an exit package as tension over its handling of such matters heightened. Word that Rich DeVaul, a director at X lab devoted to "moonshots" such as internet service from balloons, was out came with reports that women employees were trying to organize a walk-out on Thursday to protest lenient handling of sexual misconduct in the workplace. (Photo by JOSH EDELSON / AFP)
Vágólapra másolva!
Egyes ügyfeleknél két hétig nem volt internet.
Vágólapra másolva!

A nem csak váratlanul, de pont a legrosszabbkor bekövetkező üzemszünetek az előfizetéses szolgáltatások velejárói, legyen szó villamos áramról vagy internetről. Persze nem mindegy, hogy a szolgáltatók milyen hatékonysággal képesek elhárítani a problémákat, a hosszú vagy gyakori üzemszünetek esetén érthető, ha kezdik elveszíteni a türelmüket az előfizetők.

Forrás: AFP/Josh Edelson

Az elmúlt időszakban a Google alaposan kihúzta a gyufát az egyesült államokbeli Kansas városában. Január közepén jelentős hóvihar csapott le a településre, tipikusan 13-20 centi hó esett, de egyes területeken a 30 centit is elérte a hótakaró vastagsága. Ez persze rengeteg szolgáltatónak okozott gondot, többek közt a gigabites sebességet kínáló Google Fiber is jó néhány területen elesett.

Ez önmagában hagyján, a problémát a Google reakciója jelentette: a több ezer érintett ügyfél közül sokaknál két hétig nem volt internet.

A rivális szolgáltatókat is szokás színes jelzőkkel illetni, de azért ilyen csúnyán nem szoktak besülni. Nem javított a helyzeten, hogy a cég ügyfélszolgálata sem állt a helyzet magaslatán, a panaszkodó ügyfeleknek csak konkrétumok nélküli sablonválaszokat adtak a munkatársai.

A Google azzal magyarázta a bizonyítványt, hogy nem volt elég embere a problémák megoldására. Az optikai vezetékes technológiai miatt elég sok időbe tellett az új munkatársak betanítása, és persze a hó és az extrém hideg is nagyban hátráltatta a munkát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!