Az életünk negyedét a neten töltjük

nyaralás laptop
Vágólapra másolva!
A Fülöp-szigeteken napi 10 órát neteznek a lakosok.
Vágólapra másolva!

Nem kellenek tudományos alaposságú kutatások ahhoz, hogy nagyon jól tudjuk: rengeteget netezünk minden egyes nap. Ettől függetlenül meglepő adatok derültek ki a Hootsuite és We Are Social legújabb felméréséből, eszerint nagy átlagban az internetezők világszerte napi 6 órát és 42 percet töltenek online.

Forrás: Shutterstock/ Anton Watman

Az átlag kiszámolásához szükséges adatokat a kutatók a világ negyven országában gyűjtötték be, sajnos Magyarország nem volt köztük. A netezéssel naponta átlagosan eltöltött idő rekordját 10 óra 2 perccel a Fülöp-szigeteken élők tartják, de a munkanapnak mondható 8 óra felett vannak még a brazilok, thaiföldiek, a kolumbiaiak, az indonézek, a dél-afrikaiak, az argentinok, a malájok és a mexikóiak is.

Nagy átlagban már napi 6 órát és 42 percet töltünk netezéssel Forrás: Hootsuite / We Are Social

A spektrum másik végét a japánok uralják, ők csak napi 3 óra 45 percet töltenek netezéssel. Rajtuk kívül kevesen vannak még napi 5 óra alatt, csak a németek, a franciák, a hollandok és a svájciak büszkélkedhetnek ilyen teljesítménnyel, bár az osztrákok és az ausztrálok csak 1 és 4 perccel csúsztak le az elit klubba való tartozásról.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!