Várni kell a FaceTime kritikus javítására

apple macbook laptop notebook
Vágólapra másolva!
Csak a jövő héten adja ki a kémkedésnek elejét vevő patchet az Apple.
Vágólapra másolva!

Jókora botrány robbant ki a héten az Apple háza táján, miután kiderült, hogy az iOS és macOS rendszereken pár hónapja elérhetővé vált csoportos FaceTime-hívások lehetőséget adnak bármely Apple-eszközt futtató személy lehallgatására, bár szerencsére nem kifejezetten diszkrét módon. Pár órával a probléma kitudódása után az Apple globálisan kikapcsolta a csoportos videohívási funkciót, és erre a hétre megígérte a problémát megoldó patchek leszállítását.

Forrás: Tranmautritam / Pexels

Sajnos most változott a terv, az Apple pénteki tájékoztatása szerint szerveroldalon már sikerült megoldani a bugokat, azonban csak a jövő héten tudja kiadni az iOS és macOS rendszerekhez készült patcheket, amelyek újból aktiválják majd a csoportos FaceTime-hívásokat. A halasztás konkrét okát nem hozta nyilvánosságra a vállalat.

A javítások kiadásának az elhalasztása mellett az Apple köszönetet mondott a hiba megtalálójának is, továbbá közölte, hogy a javítani kíván a szoftvereiben talált sebezhetőségek magánszemélyek általi bejelentésének a procedúráján. A mostani bugot egy tini találta meg, aki közvetlenül az Apple-höz fordult miatta, azonban napokon át teljesen hiába fáradozott, senki sem volt hajlandó foglalkozni a felfedezésével.

Végül a hiba nyilvánosságra hozása mellett döntött, csak az ezután kitört nemzetközi médiabotrány hatására jutott el az Apple illetékeseihez a hibajelentése.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!