Okoscipővel segítené az időseket a Google

2019.02.03. 08:07

Gyártópartnereket keres a súlymérős és esésérzékelős lábbelikhez.

A CNBC értesülései szerint a Google leánycégeként üzemelő, egészségügyi fejlesztésekre szakosodott Verily (leánykori nevén Google Life Sciences) betörne az okoscipők piacára. A vállalatot nem az önbekötős cipők érdeklik, helyette cipőgyártó partnereken keresztül olyan lábbeliket dobna piacra, amelyek képesek monitorozni a viselőjük súlyát és mozgását, továbbá automatizáltan riasztást küldenek a tulajdonosuk elesésekor.

Forrás: Ingo Joseph / Pexels

A kettő funkció közül az utóbbi a fontosabb a Verily számára. A hivatalos statisztikák szerint a balesetekben meghalt egyesült államokbeli idősek körében az elesésekből származó sérülések jelentik a leggyakoribb halálokot. Ha az idősek cipői azonnal értesíteni tudnák az eleséskor a hozzátartozókat, akkor azok szükség esetén vagy jobb ötlet híján gyorsan mentőt kérhetnének a lakhelyükhöz.

A cipők mellett persze papucsokba is érdemes volna integrálni a technológiát, hiszen otthon általában azokat viselnek az emberek.

A hírek szerint egyelőre kezdeti stádiumban van a projekt, így jó darabig eltarthat, mire hivatalos információk érkeznek majd az első termékekről, már ha nem kaszálják el valamiért az egész kezdeményezést.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!