Bizarr volt az első videojátékbeli koncert

Fortnite, játék
LAS VEGAS, NV - APRIL 21: Gamers play "Fortnite" against Twitch streamer and professional gamer Tyler "Ninja" Blevins during Ninja Vegas '18 at Esports Arena Las Vegas on April 21, 2018 in Las Vegas, Nevada. Blevins is playing against more than 230 challengers in front of 700 fans in 10 live "Fortnite" games with up to USD 50,000 in cash prizes on the line. He is donating all his winnings to the Alzheimer's Association. (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Csak tíz percen át tartott a Fortnite különleges eseménye.
Vágólapra másolva!

Elsősorban a monetizációs nehézségek és visszaélések miatt manapság sok kritika éri a videojátékokat a gamer közösség tagjai és a kívülállók részéről, azonban kétségtelen, hogy a játékok iránt érdeklődők minden eddiginél színesebb élmények közül választhatnak. A médium legújabb érdekes mérföldköve, hogy a free-to-play Fortnite a világon elsőként szombaton egy rövid koncerttel kedveskedett a játékosoknak.

A tíz perces performansz során a nemzetközileg ismert DJ Marshmello szórakoztatta a közönséget, akik jobb ötlet híján a játékban alapvetően is jelenlévő emote mozdulatokkal táncoltak a zenére a a virtuális karaktereikkel. Mint a lenti koncertvideón is látható, ez kissé bizarrá tette az egész helyzetet, hiszen a prezentált táncolásnak nem igazán volt köze magához a zenéhez. Összesen 10 millió játékos vett részt a koncerten.

A rövid koncert végeztével persze minden visszatért a szokásos kerékvágásba, azaz a játékosok folytatták egymás gyilkolászását.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!