Ingyenes battle royale a Titanfall készítőitől

apex legends battle royale videojáték
Apex Legends
Vágólapra másolva!
Máris tölthető az említett játék univerzumában játszódó Apex Legends.
Vágólapra másolva!

A hétvégén felröppentek az első hírek, hogy napokon belül egy vadiúj játékot fog bemutatni az EA tulajdonában álló Respawn Entertainment. A vállalat a vártnál jóval kisebb sikert aratott Titanfall és Titanfall 2 fejlesztője, a céget Jason West és Vince Zampella alapították, miután az Activisonnel való sorozatos egyet nem értés miatt otthagyták a szintén általuk alapított, a Call of Duty szériát életre hívott Infinity Wardot.

Apex Legends Forrás: Respawn Entertainment / EA

A lényegre rátérve a hétfő este bejelentett, majd PC / PS4 / Xbox One platformokra azonnal elérhetővé is vált új játékuk az Apex Legends címet kapta, és a Titanfall univerzumában játszódik. Egy free to play üzleti modellt használó battle royale játékról van szó, amelyet az különböztet meg a nagynevű és sikeres riválisoktól, hogy a játékosok nem egyedül harcolnak egymás ellen, hanem háromfős csapatokban küzdenek.

Apex Legends Forrás: Respawn Entertainment / EA

Ez stratégiai komplexitást ad a játékmenetnek, hiszen a csapattagoknak figyelniük kell egymásra, szorosan együtt kell működniük egymással, továbbá a karaktereik különleges képességeinek hatékony kihasználásával növelniük kell a nyerési esélyeiket. A pályákon egyszerre hatvan játékos lehet, ideális esetben húsz csapat harcol egymás ellen.

Sokak számára kiábrándító hír lehet, de az Apex Legends nem tartalmazza a Titanfallból ismert titánokat (az égből lepottyanó, vezethető mecheket), továbbá falon futkosás és duplaugrás sincs benne. Ezek a fejlesztés kezdetekor még jelen voltak az Apexben, azonban a tesztelés során kiderült, hogy a csapatközpontú battle royale-ban sajnos nem működnek.

Az Apex Legends már elérhető, a konzolokkal rendelkezők a PlayStation és az Xbox áruházaiból tölthetik le, míg a PC-seknek az Originre kell látogatniuk érte.

Minimum PC rendszerigény:

  • 64 bites Windows 7 / 8.1 / 10
  • Intel Core i3-6300 / AMD FX 4350 processzor
  • 6 GB RAM
  • AMD Radeon HD 7730 vagy NVIDIA GeForce GT 640 videokártya
  • 22 GB szabad hely a háttértáron

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!