Csak 28 magos Intel processzor tehető az Asus termékébe.

Csendben piacra dobta minden idők valószínűleg legdrágább konzumer alaplapját az Asus: a papíron gamereknek és profi túlhajtóknak szánt ROG Dominus Extreme bruttó 1550 euróért vált elérhető, azaz 492 ezer forintot kell kiadni érte. Az alaplapnál már csak a bele való processzor a drágább, az Intel Xeon W-3175X ára olyan 3100 euró, úgy 984 ezer forint.

Asus ROG Dominus ExtremeForrás: Asus

Az alapvetően szerverekbe szánt processzor a gigantikus méretű LGA 3647 foglalatot használja, szénné tuningolva és teljes terhelés alatt pedig akár 1000 wattot (!) is fogyaszthat. A tavalyi év végén piacra dobott processzorban 28 mag található, és támogatja a Hyper-Threadinget is, így összesen 56 futtatói szálat kínál a szoftvereknek. A 38,5 MB gyorsítótárral ellátott CPU alapórajele 3,1 GHz, míg a turbó frekvenciája 3,8 GHz.

Asus ROG Dominus ExtremeForrás: Asus

Az Asus állítása szerint az EEB szabványú, Intel C621 chipkészletes alaplapjával minden további nélkül kihozható a maximum a processzorból, képes stabilan energiával ellátni a nem éppen hétköznapi Xeont.

A vásárlók 12 darab modulon akár 192 gigabájtnyi DDR4-4200 memóriát is betehetnek az alaplapba, a processzorban hatcsatornás memóriavezérlő található.

Az alaplap további érdekesebb tulajdonságai: 10 gigabites hálózati vezérlő, Bluetoooth 5.0, WiFi ac, nyolccsatornás ROG SupremeFX S1220 hangchip, 1,77 hüvelykes OLED kijelző statisztikai adatok mutogatására, négyirányú SLI és CrossFireX, LED-es világítás még a hátlapi audio Jackeknél is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!