Ingyenes VPN-t kap az androidos Opera

opera for android vpn
Ingyenes VPN kerül az androidos Operába
Vágólapra másolva!
A számítógépes böngészőben már régóta elérhető a funkció.
Vágólapra másolva!

Tovább küzd a mobilokon egykoron de-facto standard böngészőnek számított Opera a feledés homályába merülés ellen. Az Android for Opera béta változatának legújabb trükkje, hogy teljesen ingyenes, adatforgalmi limittől mentes, továbbá a böngészési előzményeket nem mentő VPN használatát teszi lehetővé.

Ingyenes VPN kerül az androidos Operába Forrás: Opera

A funkciónak három felhasználási területe van: egyrészt lehetővé teszi a szokásosnál jóval anonimabb internetezést, másrészt kikerülhető vele a világ egyes országaiban jelenlévő internetes cenzúra, harmadrészt pedig kicselezhetőek vele a webszolgáltatások földrajzi alapú tartalomkorlátozásai.

A felhasználók igény esetén testre szabhatják, hogy európai, észak-amerikai vagy ázsiai szerverekhez kívánnak-e csatlakozni, természetesen ennek megfelelő nyilvános IP-címet kapnak.

Az Opera számítógépes verziójában már elég régóta elérhető az ingyenes VPN, azonban a jelek szerint hiába kapott a funkció bevezetésekor nagy sajtóvisszhangot a böngésző, nem sikerült meggyőznie a netezőket a szoftverre való átállásról. A NetMarketShare szerint globálisan a netezők csupán 1,58 százaléka használ Operát, még a Safari (3,79%) és a Microsoft Edge (4,3%) is jóval népszerűbbek nála.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!