Az Internet Explorert is szapulja a Microsoft

microsoft internet explorer 11 böngésző
Internet Explorer 11
Vágólapra másolva!
Ez jóval őszintébb, mint az Office vs. Office kampánya.
Vágólapra másolva!

Az Internet Explorer néhány éven keresztül a világ legnépszerűbb böngészője volt, azonban elsősorban két okból vált sikeressé: egyrészt a Windows részeként érkezett, másrészt pedig ingyenes volt a használata. A fiatalabbak számára újdonság lehet, de a legtöbb böngészőért sokáig fizetni kellett, részben ez lett az Internet Explorer előtt népszerű Netscape Navigator veszte is. A böngésző aranykora a kétezres évek elején áldozott le, miután a szintén ingyenes Mozilla Firefox biztonsági és használhatósági szempontból is jobb választásnak bizonyult nála.

Internet Explorer 11 Forrás: Origo

Az elmúlt jó másfél évtizedben a Microsoftnak nem sikerült átütő sikerű böngészőt készítenie: az Internet Explorer imázsa menthetetlenné vált, a Windows 10-zel bemutatkozott Edge pedig népszerűség tekintetében szintén tragikusan teljesít (globálisan olyan 4,3% a piaci részesedése), így Microsoft még idén teljesen átalakítja, lényegében egy álcázott Google Chrome válik belőle.

A jelek szerint a Microsoft ezen a héten nagy hévvel szólja le a saját termékeit, az eheti Office 2019 vs. Office 365 videókampánya mellett a cég egyik biztonsági szakembere egy blogbejegyzésben nekiment az Internet Explorernek.

Chris Jackson felhívta a rendszergazdák és a fejlesztők figyelmét arra, hogy próbáljanak meg végre átállni az ősrégi, csak Internet Explorerben használható webalkalmazásokról valamiféle modernebb megoldásokra a vállalati rendszerekben, hiszen a kérdéses szoftver egy ősrégi katasztrófa, amihez funkcionális fejlesztéseket már évek óta nem is készített a Microsoft.

Állítása szerint az Internet Explorer nem böngésző, hanem egy „kompatibilitási megoldás", végszükség esetére.

Éppen ezért is minden olyan webes felhasználói felületet használó informatikai rendszert sürgősen fel kell újítani, amelyik nem kompatibilis a modern böngészőkkel. Az nem túlélési stratégia, hogy nem kezdenek semmit a bődületesen elavult szoftverekkel, abban bízva, hogy a Windows 10-ben mindig elérhető marad az Internet Explorer.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!