Késhetnek a vadiúj AMD Radeonok

LG ultrawide freesync 34um67 radeon MSI r9 290X
Vágólapra másolva!
Nyárról az őszre csúszhatott a bemutatásuk.
Vágólapra másolva!

Versenyképességi szempontból már jelenleg is kellemetlen helyzetben van a megfizethető videokártyák piacán az AMD, és a helyzet a belátható jövőben már csak romlani fog, hiszen a következő hetekben több kulcsfontosságú árkategóriában is vadiúj NVIDIA GeForce modellek jelenhetnek meg. Ha minden igaz, akkor a GeForce GTX 1160 Ti most pénteken válik majd hivatalossá.

A kép csak illusztráció Fotó: Csanádi Márton - Origo

A korábban többször hitelesnek bizonyult pletykákkal előállt Cowcotland beszámolója szerint a korábbi hírektől eltérően a Polaris architektúrát használó Radeon RX 500-as modellek utódainak a bemutatása mégsem történik majd meg a nyár eleje környékén, helyette

csak októberben hullhat le a lepel a kártyákról.

A jelenlegi információk alapján az új grafikus kártyák már a 7 nanométeres csíkszélességű Navi architektúrát használják majd, teljesítmény és energiahatékonyság tekintetében is számottevő előrelépést jelenthetnek a Radeon RX 500-asokhoz képest. Azt nem tudni, hogy milyen néven kerülhetnek majd forgalomba, a magától értetődő választást a Radeon RX 600 jelentené.

A spekulációk szerint a csúszást a gyártástechnológia okozhatja, a TSMC egyelőre csak erősen véges mennyiségben képes 7 nm-es lapkákat gyártani az AMD számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!