Nyolcszáz főt bocsát el az Activision

2019.02.13. 17:07

Ezt a rekord tavalyi árbevétellel együtt jelentette be a cég.

A hétvégén olyan pletykák kezdtek terjedni a médiában, miszerint a Destiny sorozattól épp elköszönőben lévő Activision-Blizzard óriási leépítést fog bejelenteni. A hír sajnos igaznak bizonyult, a következő időszakban a 9600 munkavállalójából olyan 800 főt fog elbocsátani a vállalat, az átstrukturálási művelet az Activisiont, a Blizzardot és a Kinget is érinti. Bobby Kotick vezérigazgató szerint oroszlánrészt adminisztratív és eladási jellegű munkákat végzők kereshetnek majd maguknak új állást, míg a cég fejlesztőstúdióiban dolgozók száma az idei évben olyan 20 százalékkal nőhet.

Bobby Kotick, az Activision vezérigazgatójaForrás: AFP/Scott Olson

Az Activision-Blizzard a tavalyi naptári évben 7,5 milliárd bevételt ért el, a Call of Duty által hajtott utolsó negyedév 2,38 milliárd dollárral járult hozzá a teljesítményhez. Mindkét érték rekordot jelent.

Ettől függetlenül a befektetők nincsenek megelégedve a számokkal, az utolsó negyedévben 3,04 milliárd dollár bevételre számítottak.

Kotick szerint a jövőben az Activision minden eddiginél nagyobb mértékben fog a bizonyítottan nagy pénzt hozó játéksorozatokra fókuszálni, konkrétan a Call of Duty, a Candy Crush, az Overwatch, a Warcraft, a Hearthstone, és a Diablo márkák kötik majd le a kapacitását. Emellett elárulta, hogy a Blizzardtól idén nem kell semmilyen anyagi szempontból jelentős termékre számítani, továbbá 1,5 milliárd dollár értékben készül részvényeket visszavásárolni a piacról.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!