Nyolcszáz főt bocsát el az Activision

bobby kotick activision ceo
SUN VALLEY, ID - JULY 07: Bobby Kotick, chief executive officer of Activision Blizzard Inc., attends the Allen & Company Sun Valley Conference on July 7, 2015 in Sun Valley, Idaho. Many of the world's wealthiest and most powerful business people from media, finance, and technology attend the annual week-long conference which is in its 33rd year. Scott Olson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Ezt a rekord tavalyi árbevétellel együtt jelentette be a cég.
Vágólapra másolva!

A hétvégén olyan pletykák kezdtek terjedni a médiában, miszerint a Destiny sorozattól épp elköszönőben lévő Activision-Blizzard óriási leépítést fog bejelenteni. A hír sajnos igaznak bizonyult, a következő időszakban a 9600 munkavállalójából olyan 800 főt fog elbocsátani a vállalat, az átstrukturálási művelet az Activisiont, a Blizzardot és a Kinget is érinti. Bobby Kotick vezérigazgató szerint oroszlánrészt adminisztratív és eladási jellegű munkákat végzők kereshetnek majd maguknak új állást, míg a cég fejlesztőstúdióiban dolgozók száma az idei évben olyan 20 százalékkal nőhet.

Bobby Kotick, az Activision vezérigazgatója Forrás: AFP/Scott Olson

Az Activision-Blizzard a tavalyi naptári évben 7,5 milliárd bevételt ért el, a Call of Duty által hajtott utolsó negyedév 2,38 milliárd dollárral járult hozzá a teljesítményhez. Mindkét érték rekordot jelent.

Ettől függetlenül a befektetők nincsenek megelégedve a számokkal, az utolsó negyedévben 3,04 milliárd dollár bevételre számítottak.

Kotick szerint a jövőben az Activision minden eddiginél nagyobb mértékben fog a bizonyítottan nagy pénzt hozó játéksorozatokra fókuszálni, konkrétan a Call of Duty, a Candy Crush, az Overwatch, a Warcraft, a Hearthstone, és a Diablo márkák kötik majd le a kapacitását. Emellett elárulta, hogy a Blizzardtól idén nem kell semmilyen anyagi szempontból jelentős termékre számítani, továbbá 1,5 milliárd dollár értékben készül részvényeket visszavásárolni a piacról.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!