Csúcstempót kínál az 50 méteres USB-kábel

cosemi usb 3.1 gen2 kábel
50 méter hosszú változatban is kapható lesz a Cosemi 10 gigabites tempóra képes USB kábele
Vágólapra másolva!
Tíz gigabites átviteli sebességre képes a Cosemi terméke.
Vágólapra másolva!

Feltehetően már mindenkinek meggyűlt a baja a bosszantóan rövid USB-kábelekkel, néhányan pedig hosszabbítókábelt is vásároltak a gondjaik megoldására. A termékek böngészésekor feltűnhetett, hogy a megfizethető kábelek csak néhány méter hosszúak, az akár több tízméteresek pedig méregdrágák. Az utóbbi oka, hogy a hosszú modellek aktív típusúak: jelerősítő vagy jelkonvertáló elektronika van bennük, és tipikusan extra áramforrást is igényelnek.

50 méter hosszú változatban is kapható lesz a Cosemi 10 gigabites tempóra képes USB kábele Forrás: Cosemi

A Cosemi most bemutatta a világ első USB 3.1 Gen2 szabványt teljes mértékben támogató, azaz 10 Gbps átviteli tempóra képes, maximum 50 méter hosszú, és mindezekből sejthetően aktív USB-kábelét.

A kegyetlen sebességet úgy sikerült elérnie a gyártónak, hogy a kábel belsejében nem a megszokott rézvezetékek szállítják az adatokat, hanem optikai szálon megy a kommunikáció.

Az optikai szálas megoldás nem csak a kiváló sebesség miatt előnyös, hanem mert a megszokott kábelekhez képest ez a technológia kevésbé érzékeny a rádiófrekvenciás és elektromágneses interferenciára, ami például egészségügyi környezetben való használat esetén szempont lehet.

Ettől függetlenül a termékben találhatóak rézvezetékek is, ezek vezérlési és áramellátási funkciókat látnak el. A Cosemi szerint az 50 méteres kábele a nagyon közeli jövőben kerül majd piacra, és ugyan konkrét árat nem mondott a cég, de állítólag kompetitív lesz a rövidebb kábel + jelerősítő doboz kombinációra épülő alternatíváival.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!