Hazugságvizsgálós társasjátékot készített a Hasbro

2019.02.15. 18:07

Csak bevállalósoknak ajánlott a The Lie Detector Game.

Bejelentette minden idők egyik legkellemetlenebb partijátékát a Hasbro, a csak bevállalósoknak ajánlott The Lie Detector Game a megszokott társasjátékok javával ellentétben csak és kizárólag magukról a játékosokról szól.

Hasbro The Lie Detector GameForrás: Hasbro

A játékmenet rendkívül egyszerű: fel kell tenni egy eldöntendő kérdést az éppen soron következő játékosnak, mire a hazugságvizsgáló kütyü hangelemezéssel eldönti a kimondott igen vagy nem válasz alapján, hogy az algoritmusai szerint hazudik-e az illető. Az igaznak ítélt válaszért pontot kapnak a játékosok, míg a hazugságokért pontlevonás jár. Végül az a játékos nyer, aki a kérdések elfogyásakor a legtöbb ponttal rendelkezik.

Sajnos nem tudni, hogy milyen hatékonysággal működik a hangelemzés. Pusztán szórakoztatási célú termékről van szó, de nyilván nem ártana, ha racionális mértékű precizitást tudna felmutatni.

A 16 éves kortól ajánlott The Lie Detector Game mellé 64 kérdéseket tartalmazó kártya jár, azonban a Hasbro szerint a játékosok bármilyen eldöntendő kérdéssel előállhatnak, minden bizonnyal ez lesz a sava-borsa. A játék augusztus elején kerül majd piacra az Egyesült Államokban, az ára 35 dollár, olyan nettó 9900 forint lesz.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!